Magsjuka? Dessutom deppig...

Inatt när jag precis hade lagt mig så blev jag superillamående! Var tvungen att kliva upp och ta mig ner för trappan till toan... Men sen hände inget,det gick över.. Gick och la mig igen, vaknade vid fyra av att jag mådde jättedåligt, skitont i magen, men somnade om efter jag druckit lite vatten.. Klockan ringde vid sju men jag var tvungen och sjukanmäla mig, sov rätt länge och när jag väl klev upp så började det svida som fasen i magen och sen började jag må illa igen=(
Lyckades ta mig ut i solen och krattade lite löv i värmen en stund sen satt jag bara och tittade på när Baileyz lekte med en pinne.




Mariette kom förbi med bilder på Zono. Vi tog barbackabilder i lördags (dagen innan han flög till himlen)   =(



                                                        Älskade vän

Deppig.

Har varit ledig idag för dom hade möte på kliniken. Har inte velat gjort nåt, dessutom var det världens deppväder ute vilket inte bidrog till något gladare miner. Zorba kom hem vid lunchtiden, jätteglad och gosig som inget hade hänt. Så himla tråkigt att et inte funkade i nya familjen, dom verkade så himla bra men Zorba diggade inte deras ena hund...=( 
Visst är det mysigt att ha henne hemma men jag får så dåligt samvete när jag inte hinner och knappt har någon lust att hitta på nåt med dom alla 3. Det blir för mycket och så jobbigt när inte Tarzan och Zorba kan vara lösa..

Jag var verkligen inte alls sugen på att träna idag,är helt deppig.. Men jag åkte till svärfar där jag och Tobbe fick lite käk och sen for jag iväg och jag blev på lite bättre hunör faktisk, övade på lite nya bygg-grejer och sen på hoppen vi ska ha med i nya dansen och jag sög verkligen, kunde bara inte få till sista hoppet så jag va faktiskt tvungen att skratta åt mig själv.
Men nu sitter man hemma och allt kommer tillbaka, saknar Zono så mycket, det känns så overkligt!
Sen det ständiga pengaproblemet, man har alltid för lite pengar, sen börjar det kännas hopplöst att hitta ett hem åt huskysarna och det tar på krafterna att alltid behöva fundera och bekymra sig för allt det där....

Nu ska jag dricka en kopp vaniljte och sen gå och lägga mig..

En sötisbild på Zono som äter godisar som fastnar i tänderna=)

                                            Saknar dig!

Min älskade vän betar på dom evigt gröna ängarna.

Vilket fruktansvärt brutalt uppvaknande jag fick i söndags morse. Det knackade på dörren, nån öppnade och ropade Jenny! Det var AK från stallet. Hon ropade att det hade hänt Zono nåt. Jag studsade upp, försökte hitta några kläder att dra på mig... Hon sa nåt om att han nog brutit benet att det var illa... Jag började må konstigt, bli skakis och fick frossa trots att det var skitvarmt ute... Vi satte oss i bilen och åkte ner och hon sa att jag borde förbereda mig på det värsta... 1000 tankar för runt i huvudet men jag kände mig konstigt nog lugn... När vi kom ner till hagen stod dom och höll honom i grimman.. Han stod på 3 ben, det 4e dinglade när han lyfte på det=( Han hade blivit avsparkad benet. Det värsta som kunnat hända.
Jag såg ju själv att det var av men allt kändes såå overkligt! Man hinner tänka så många tankar.... Men jag visste att det inte fanns nåt att göra.. Jag ringde till veterinären... Det var inte kul att sitta där och vänta i som det kändes, en evighet. Men Zono var helt lugn, han bara stod där, go som vanligt, han fick morötter och en massa hästgodisar som han tyckte var tokgoda, lillvännen=)  Veterinären kom tills slut och allt gick jättebra, lugnt och stillsamt. Men fy va hemskt det är att behöva se sin vän försvinna och veta att vi aldrig kommer kunna stå sådär som vi brukar göra, bara stå och mysa..
Han var den snällaste roligaste hästen jag någonsin träffat (och jag har träffat en hel del hästar).. Jag hade så många planer för oss och vår framtid och allt bara togs ifrån oss på en kort sekund. VARFÖR!?!
Han fick iaf ett par underbara soliga dagar som avslutning på livet, utan täcke och i en stooor hage.
Jag älskar dig Zono. Vi ses i Nangiala.






Som avslutning på kvällen så for jag och Tobbe med Zorba till hennes nya fodervärd, som om inte dagen varit nog jobbig.. Men det gick rätt bra, hon kom bra överrens med 1 av 2 hundar iaf och såg hyfsat glad ut när vi for.. Hon skulle få gå på promenad. Fick ett sms i morse att natten gått bra, alla hundar hade sovit gott.. Men, såklart, men min jävla tur här i livet så hade dom slagits och bråkat flera gånger under dagen så i morgon kommer hon hem...


Städdag i stallet blev till grillning som blev till utgång på Plaza...

Har haft städdag i stallet idag, krattat och fixat, blev jättefint=) Sen bjöd stallägare Andreas på grillpartaj hemma hos sig så då satt vi där och åt god mat ute i solen. Var säkert 20-25 grader ute idag. Jag hade 17 i skuggan hemma! När solen började gå ner drog vi till stallet och tog in hästarna. Sen satt vi inne och drack lite och hade det trevligt, dippade morötter, smaskens! Sen drog vi in på Plaza, dansade lite och blev trött och nu sitter jag hemma och äter cholkadpudding innan jag ska gå och däcka i sängen=) El rättare sagt, jag, Tarzan, Zorba och Baileyz ska däcka i sängen.
God natt!! El som AK skulle sagt idag: gute nacht. Hehe.

Pengar, pengar, pengar och tid...

....Är alltid något som är i vägen.... Jag blir så less. Världen är orättvis. Varför får en del flera miljoner för att göra en jäkla film eller bara blogga om sitt lyxliv och så får dom en jävla massa pengar... SUCK.

Jag håller på att gruva mig för diverse saker nu.. Zorba åker till en fodervärd på lördag, känns inge kul att behöva lämna bort henne pga av Just det, tids och pengabrist..  Sen gruvar jag mig för sommaren, måste ha ett jobb. Någon som har ett till övers? Sen ska jag till Australien till nyår, hur fan ska det gå till med minus 1 miljard på kontot?? Jag vill så mycket men vet inte vart jag ska börja..
Jag vill resa till en massa ställen men samtidigt va hemma och gå en massa kurser med hundarna och hästen.. Det går lixom inte ihop riktigt... Äta kakan men ha kvar den... Det vet vi ju hur det går, inte alls..
Vet inte ens vad jag vill bli när jag blir stor...:S
BLÄ!!

Bondi Beach. Längtar tillbaka...       
 

Bilder...

Ett gulligt kort på lill-Baileyz som kör grodstilen och käkar morot=)



Var faktiskt och sköt för några veckor sen... Takterna sitter i iaf=)



Dumma dumma jag...

Har precis suttit på youtube och kollat på cheer och dansvideor.. Och jag blir sååå förbannad på mig själv för att jag slutar allt jag påbörjar! Jag vill oxå kunna dansa så där jävla bra som en del kan. Jag kanske hade kunnat det om jag inte slutat på Dawes..... Jag hade dansat i typ 10 år nu isf... Samma sak med fotbollen, tennisen, bågskytten (som jag förövrigt var bäst i Sverige på i min åldersgrupp!) Löpning i skolan var man en hejare på, ridningen sluta man me (ridskoleridning alltså inkl hopptävlingsgruppen) gymnasiet gick jag aldrig klart.... WHY!!!!???? Varför är man så jävla korkad..?!?! Man kanske hade kunnat vara bra på någonting iaf... Nu är man 26år och tamefan för gammal för allting.... 
Jag ska iaf göra klart min satans djursjukvårdarutbildning!! I slutet på Maj ska allt som hänger över mig vara klart, om den där fruktansvärt oorganiserade flummiga skolan kan se till att få tummen ur och skicka min sista tenta till mig (som det var 1 år ! sen jag gjorde).... S U C K!!!
Nu ska jag krypa ner i sängen och gosa med Tobbe och hundarna!

Lite less....

Är rätt less på diverse saker idag... Men det går väl över..
Haft en bra helg iaf. Vi hade ju en liten uppvisning i lördags när Republicans spelade en träningsmatch mot Carlstad Crusaders. Det var ju hyfsat kaosartat men kul ändå. Vi var inte direkt förberedda eftersom vi blev tillfrågade på torsdagen om vi ville vara med och halva laget var fortfarande på påsklov, vi blev iaf 6st som kunde. Vi tränade kanske en kvart innan och ändrade om lite i danserna och slängde ihop två bygg. Sen hade varken jag eller Anna rätt skiva med oss så vi fick ta en helt ny låt som vi inte ens hann träna till. Dessutom när musiken slogs igång så ekade det i arenan så man hörde ju ingen takt alls... Ojojoj... Men det gick bra ändå, tur alla är så duktiga!

Zonos ben är ok nu så vi var ute och skrittade lite igår kväll, Baileyz fick hänga på i koppel, gick rätt bra faktisk med tanke på att det var första gången=) Han gick dock på fel sida ibland och så men Zono är en cool häst så d gjorde inget. Kunde tom knäppa loss kopplet från hästryggen. Tur man har liten häst så det inte var så långt o böja sig ner=)
Baileyz var riktigt duktig, han fick va lös så fort vi inte gick på vägen längre och i skogen mötte vi en annan hund men han gick inte fram och hälsade trots att han var lös! Sen iof när vi kom tillbaka till stallet så försvann han, då hade han sprungit hem till grannen!! Jäkla hund!! Han har aldrig smitit förut!! GRRRR!


En låt som får mig att bli på sånt där bra trall-mys-humör=) Kan behövas nu...

Alla djuren trasiga...

...Inte riktigt men 2 av 4 iaf har en massa skit att pyssla om. Först Zorbas sliskiga bitsår som vi tog dränen på idag, tvättar och fixar varje dag och nu är hon satt på en antibiotikakur... Sen Zono som jag såg igår när jag hade tänkt ta en ridtur men fick stå och tvätta sår och kyla ben i en evighet... Han var toktjock från hasen o ner till kronranden i princip... Svullnaden gick ner efter kylningen iaf och idag såg det bättre ut. Han har fått sig en spark på insidan skenbenet... Så i natt står stackarn med våtomslag.. Men det blir väl förhoppningsvis bara bättre hoppas jag, han har iaf ingen feber och jag hoppas det fortsätter så!
Nu sitter jag hemma och dricker kall Oboy så jag håller på o frysa ihjäl....
I morgon ska jag på Tannes vårshow och spana in horseball=)
God natt!

Skitkul dag.

Har varit med en av veterinärerna ut idag eftersom det var så lungt inne. Jag har avhornat kalvar=) Lite scary men kul. Först ska det sederas, sen lokalbedövas och sen fram med bränn"järnet" och jäklar va det fräser till och ryker och luktar illa.. Men men efter några stycken vänjer man sig. Man känner sig dock lite elak faktiskt och tanken på att bli vegetarian slog mig en sväng... Men den gick över.

Var sen till ett stall och kollade lite hästar och tog stygn på en, det var oxå kul för dom var häftade, inte sydda så jag fick använda värsta fräna uppfinningen för att ta bort dom. Ungefär som att ta bort ett stift om du häftat ihop papper fel=) Behövde inte ens sedera hästen.

Har nyss druckit lite varm Oboy, så nu ska jag ta och hoppa i ridkläderna och gå ner till stallet och rida en sväng innan det blir mörkt ute.

Påsk och bett:P

Nu är man tillbaks från påskfirandet. Vi började i Höglekardalen där Tobbes brorsa med familj huserar på helgerna och loven, där satt man uppe på fjället i solskenet på påskaftonen=) Inte alls dumt!
Här är en bild på Lekarån på vägen upp, så fint.


En bild på våra färdmedel=)

Hundarna tycker det är så kul och springa! Synd att det var så blött och mkt tösnö.. Men dom kämpa på bra ändå=)
Vi var förresten på afterski och där var det Feejk som spela, dom är riktigt bra ju. 
Vi har ätit massa god mat och haft det trevligt i husvagnen Tobbes brorsa har=) Vi och hundarna bodde i en liten stuga med våningssäng brevid campingen och lillBaileyz låg i överslafen, gulleplutten.
På påskaftonskvällen var det pulkaåkning i skidbacken, det var jag och barnen, som vanligt ungefär:D Men fan va kul det va!

Efter fjällen drog vi till en annan stuga där det var en till drös med släkt (Tobbes igen) och en vovve. Släppte mina 3 voffar lösa så dom fick spana in stället och hälsa på Elvis..
Det gick ju bra ända till smarta jag kastade en hög med Frolic och Zorba och Tarzan rök ihop, rejält. Har aldrig hänt förr.... Visst har dom haft sina duster men aldrig så där.. Det slutade med ett "litet" bett för Zorba i fejset.....

.....Som jag fick trixa ihop själv! =)      (Nästan iaf, hon höll på att vakna upp så veterinären fick sy fast dränen lite snabbt, hon var snäppet snabbare än mig på att sy...)


Nu får iaf Zorba följa med på kliniken några dagar i stället för att sitta i hundgården som hon brukar, kul för henne att vara ensam med matte lite, annars är det ju mest Baileyz som får va min ständige följeslagare.. Appropå den lilla odågan, han har börjat skälla på allt och ingenting i hundgården, såå jäkla irritersamt, grannarna kommer ju bli galna!

Näe nu är det dags att studsa i säng, blev en lång dag på "jobbet" idag..
Gnatt!!

Sååååå jäkla trött!

Har faktiskt haft en bra vecka. Första veckan på praktiken är avklarad och dom har varit så schyssta och trevliga och berömt mig massor, så jäkla kul att dom uppskattar det man gör=)  Jag har hunnit med allt ifrån vaccinationer på valpar till avlivningar av gamla hundar och vanliga rutinoperationer samt sålt lite foder oxå, askul med kortbetalning, massa knappande på datorn=)

Zono får massage och lite annat fix varje dag nu för att ryggen ska bli ok. Rätt mysigt att bara vara där och pyssla på och han verkar uppskatta behandlingen=)

Baileyz fick en dusch och schamponering igår så här inför påsk, mindre uppskattat men han blev dock glad igen när jag slängde åt han godis, matvrak. Han fick resterna av min lunch idag och han är helt galen, ögonen blir stora som tefat och han ser helt besatt ut när han glufsar i sig maten som om han aldrig kommer att få äta igen.. Han är såån labbe=)

Tobbe har gått och lagt sig, tror Baileyz oxå smet upp, Tarzan o Zorba ligger här i soffan med mig och jag kan knappt hålla ögonen öppna längre, har varit uppe sen typ halv 8 i morse och nu är klockan för tusan 03.15.. Helt sjukt.. Men vi har lagat mat hela kvällen, en massa pajer som ska med upp till Höglekardalen=) Vi drar dit i morgon och firar påsk, äter gott och åker förhoppningsvis både skoter och skidor med hundarna, alla 3 ska me till fjällen=)

God natt och sov gott, det ska jag göra!! (El kanske rättare sagt god morgon förresten) :P

Hehe.

Zorba låg o mös i soffan och så böjde jag mig fram för o pussa henne på nosen och då spratt hon till och då spratt jag till för att hon spratt sen börja jag asgarva, det var så roligt! (Man måste vart där för och tycka det va kul kanske;P). Men hon såg så paff ut, hehehe=) Älsklingen!
 

Idag började jag min sista praktikperiod, det var kul. Hade massa valpar på besiktning och vaccination, såå söta=) Jag vaccinerade en liten puppy och den tyckte det gjorde så ont när jag stack den men när den fick andra sprutan fick ägaren ge godis samtidigt och då märkte den inte ens sprutan, hehe=) Fjantvalpar. =)

Var ute och red älskade Zono när jag kom hem, han var så duktig. Lånade Fatimas westernsadel för och skona hans rygg lite och den va så hård, men sen när man vant sig var den asbra. Fick värsta stödet i galoppen=) Hehe.

Näe nu ska jag ta och göra en kopp te (igen) och vänta på att Tobbe kommer hit=)
Hejsvejs!!

Grattis min vän!!

Beata och Jarkko har äntligen fått sin lilla bäbis! Det blev en Rasmus=) Dom hade så söta bilder på lillen o alla stolta mor o farföräldrar. Alla såg så lyckliga ut. Man får sån bäbissjuka när man ser dom=)
Hoppas allt kommer gå bra framöver!
Lav jo!


    

NZ och OZ nuuuuu..

Hade jag haft pengar har jag suttit på ett plan NU på väg till mina underbara vänner i New Zealand... Jag är så less på vissa saker här hemma, vill bara sticka härifrån...
Sitter just nu ensam hemma me en jävla huvudvärk!! BLÄ!!!! Ska va i Ås kl 9 i morgon bitti på rallylydnadstävling, det ska iof bli kul.. Men nu är jag så less så nu ska jag gå och lägga mig...

Saknar er!

Trötter..

Idag har Zono fått lite kotor tillknäckta, jag visste att det var nåt som var fel när han inte vill böja och ställa som han borde. Han var helt låst i några ländkotor stackarn. Men nu är det fixat så nu får man se till att sköta det så det inte kommer tillbaka. =)
Har varit på träning idag, 4 timmar. Är skittrött, höll på att svälta ihjäl innan jag kom hem=) Men det var skitkul, tränade med gymnasterna sista 2 timmarna. Inte min starka sida direkt, hehe.
Jag och Anna hade ett litet snack med tjejerna på träningen om att vi alla måste engagera oss för att hitta mera lagmedlemmar och att alla måste anstränga sig mer på träningarna. Det känns som att det är flera som kommer att sluta och det är så tråkigt. Svårt att motivera dom som blir kvar när folk droppar av..
Jaja, nu ska jag sova... Zzzz.

RSS 2.0