Från en stuga till en annan=)

Jahapp, nu har man kommit hem från Gnarp, flyttstädat (har blivit sambo på riktigt nu) :) och nu sitter jag i mammas stuga i Oviken, Emma (syrrans dotter) är oxå här. Kom hit rätt sent så vi har bara hunnit ätit middag, spelat badminton, kollat på "Lotta på Liseberg" och förstås har jag visat massa cheerbilder/filmer och youtubeklipp för Emma;) Hon kan redan stå på händer och hjula;)
Nu ska jag sova en sväng så man kan kliva upp och sola hela dagen i morgon, med solskyddsfaktor ...
God natt!

Bilder från en dag i Gnarp.

Pappa och Agneta


Pappa och dogsen vid havet


Stor segelbåt på väg in där vi satt och åt


Utsikt från restaurangen (taget genom glas)


Ooohhhh, en flygande tändsticka;) (trolleri)


Nästa trolleri a la´Jernström: Spökhus;)  Watch out Labero! Here I come!


En uggla;)


Svan + bäbis-svan:) fick zooma som tusan, därav kvalite´n..


1:a dagen i mitt nya liv.

Gick ju sådär, hrm.. Började med att jag snoozade så jag klev inte upp förän 10.45... Åt en liten skål med fil och flingor. Sen vid halv ett for vi till Mellanfjärden och käkade lunch, jättemysigt ställe vid havet och jättegod mat.
Smarrig lax


Sen blev det solning och en skvallertidning (så nu vet ja allt om kungafamiljen) på verandan tills det var dags för middag, men då blev det bråk mellan mig och far och inget litet heller.. Gick till slut över och så då käkade vi, korvstroganoff. Men med svidande ögon och igensnorad näsa..  Och Baileyz satt och dreglade brevid. Blä.
Efter middagen gjorde jag en smulpaj med färska jordgubbar och grädde (så gick det med att vara nyttig idag, fast jordgubbar e nyttiga) ;)
Sen var vi ner till havet och vattendjuret Baileyz simmade som en galning. Zorba drog jag med ut en bit så pass att hon blötte magen men smart som hon är så hittade hon en sten att stå på så hon bara blötte benen=)


Baileyz spanar ut över havet
(ligger i sängen o skriver o jag lovar jag har dödat säkert 10 mygg här inne!)


Efter havet så gick vi hem igen och blev myggbitna på vägen, satans myggjävlar! Vi gick in och skulle fika paj och insåg att Tess var borta (pappas ena tax) Vi tyckte vi hörde henne och gick ut och tittade men ingen tax... Sen hörde vi henne igen och jag gick ut på bron och kollade men näe,, Men så tittade vi under huset och där satt hon! Hon hade lyckats fastna där inne eftersom hon gick dit med kopplet släpandes efter sig..Miffo. Det slutade med att pappa drog på sig overallen och kravlade in under huset och när han var mitt under då kom hon lös själv och lullade ut med en pinne inlindad i kopplet..
Observera pappas passande overall för uppdraget: Rädda Tess. Hahaha!! Så jävla roligt!!


Näe eftersom den laddar upp bilder så in i helvete långsamt så kommer det mera när jag ids vänta... Och nu är kl 00.19 och jag ska sova, jag la mig faktist i sängen 22.45!! Kan inte minnas när jag la mig så tidigt sist.
God natt! Bättre lycka i morgon!!

Näe, nu jävlar får det va nog!!!

Skulle sova jag men började surfa runt på cheersaker.. Nu har jag suttit (legat) gramför datorn i fanemig 3 timmar tror jag. Bloggat, kollat mailen (alla 3) youtube-cheerfilmer, lagt in bilder på hemsidan (det måste va nå fel idag, ALLA bilder jag laddat upp idag har tagit en sån jävla tid! Både på hemsidan och bloggen, jag blir vansinning på sånt...! ) läst andras bloggar osv osv.. MEN det var iaf när jag spanade in Michaelas blogg som jag blev inspirerad att ta tag i mitt liv, i mig själv, ruska runt lite och lappa till mig för och komma till insikt. Jag SKA förändra mig, mina rutiner, till det bättre. Ni som känner mig (speciellt Felicia) vet att jag brukar börja mitt nya liv ett par ggr i månaden;) om inte varje vecka..:P
Men nu tänkte jag så här att om man skriver om det på bloggen så ser ju folk och då vill man ju inte misslyckas, nog för att det inte är överfullt med folk som surfar runt här men det är iaf några. Så jag tänkte pröva att göra en liten lista på saker att ändra på:
* Inte sova längre än till 10.
* Inte äta en massa onyttigt hela tiden. Mitt problem ligger inte i chips, godis, läsk el sånt utan dom där jävla mackorna med ost och te med 5kg socker till..
* Inte vara uppe till 2 varje natt. Ska försöka att ligga i sängen till 24.00
* Gå ut på längre promenader med hundarna varje dag. Blir lätt mindre promisar o mera hundgård tyvärr..=(
* Ta tag i träningen ordentligt!
Kommer inte på nåt mer just nu.. 
Jenny Kristine Jernström, i morgon börjar ditt nya liv!! (Nu e kl 02.00) Damn!

Semester=)

Igår hoppade jag på tåget med hundarna och for ner till Sörfjärden till pappas stuga. Tänkte åka bil (finns inga andra alternativ sen man tog körkortet) men eftersom inte mina vindrutetorkare fungerar, och avgassystemet håller på att lossna, den läcker styrservo/växellåde och motorolja så blev det tåget till slut. Det gick riktigt bra förtom att tidsoptimisten i mig klev upp för sent så jag körde snäppet för fort till stationen. Men jag hann iaf=) Fick tom stå och vänta lite;)
Hundarna på perongen:


Voffar i tåget:


Dom var så duktiga på att åka tåg, var lite orolig att dom skulle bli åksjuka men icke! Dom låg mest bara och sov, klev inte ens upp när det gick folk förbi=)
Dock var det en sån där korkad typ med på tåget och en störig unge.. Hörde ungen börja snacka om Bailyez.
Ungen: - Det där är min hund.
Hon som va me ungen: - Är det det?
Ungen: - Ja, jag har en sån hemma fast nu är den borta, det där ee min!
Åh vilken muppunge.. Dessutom när dom gick förbi så ville ungen klappa Baileyz och utan att fråga så klappa hon han och den vuxna sa bara klappa försiktigt nu och sen försvann dom utan att jag hann säga nåt! Jag satt och prata me Ac i telefonen.. Kom på sen att jag skulle sagt:  -Akta han bits!

Väl framme så åkte jag och pappa och handla lite och tog en fika. Sen drog vi till stugan. Det är skitbra där nu för han har inhägnat för att inte taxligan ska kunna smita vilket betyder att Zorben oxå kan vara lös!! Hon blir såå lycklig!!!
(Fan vilken jävla tid det tar att ladda upp bilder nu, jag blir vansinning!!!!)

Zorba i det fria=)

Skriver mer i morgon.
Godnatt!
//J


Midsommarhelgen.

Midsommar bestod av mat, lekar, fika, singstar, sol, regn, hundar, folk och fiske..
Trevligaste var nog på söndagen när jag och Tobbe drog iväg ut på sjön med hundarna. Vi skulle till en badstrand men stannade till i vassen för Tobbe skulle prova flugfiska gädda och det fanns ett gäng hungriga gäddor där. När första gäddan hugg så det plaskade till så spetsade Baileyz öronen och vips så var han i sjön och simmade, haha.
Han är ett sånt vattendjur! Dagen innan hoppade han i och simmade efter oss när vi drog ut med båten så vi fick vända så dom kunde ta fast han=)
Vi fick iaf inte upp nån gädda efterom vi hade lite fel grejer så vi blev av med två flugor i stället, attans.
Väl framme vid stranden så kastade vi Baileyz dummy så han simma som en tok efter den, tyvärr så tugga han sönder den när han kom upp på stranden så nästa gång sjunk den så jag fick hämta den. Han va så söt, han simma runt där ute där den sjönk men hittade den inte. Sen drog Tobbe iväg ett riktigt kast och då sjönk den förstås innan Bailarn hann fram så då fick jag hämta den igen och då passade vi på att ta årets första dopp=) +13 grader var det. Härligt!








Fiiint väder!!!!

Glömde skriva om uppvisningen...

Måste ju skriva några rader om uppvisningen i torsdags.
Vi var ju till Svenstavik och Galhammarudden för och heja på Bergs IK (fotboll) och det gick ju okej, förutom att dom förlorade=(
Vi körde en liten uppvisning före matchen och en i pausen. Precis innan vi skulle springa in på planen i pausen började det regna. Alla skötte sig jättebra men musiken krånglade lite men vi satte alla steg och bygg iaf. Jag är så stolt över oss, speciellt Jasmine som bara dagen innan lärde sig att basa!
Tyvärr så hade vi ingen som filmade eller tog kort så det är bara mina flummiga bilder från matchen=)
Pose a la JC:


Poms och fotbollsspelare:


Det började regna i pausen, sen regnade det hela kvällen...


Våra poms, som matchade båda lagen;)


Vi var blöta men glada:



Jag, helt inne i matchen=)


På vägen hem hade vi kul åt att Fatimas termos matchade stereon=)

Ser fram emot nästa uppvisning!

Nu ska jag och Tobbe kolla på Sagan om det två tornen.
Godnatt!

Midsommarafton...

...spenderas med Tobbe+släkt i Ulvsjön. Lyssnar just nu på Singstarfreaks;) med ett glas vin i handen. Har ätit middag och nu är det fika. Baileyz har varit ute och sprungit med 2 andra hundar i över 1 timme. Zorba fick inte va me=(
Det har inte regnat på ett tag nu=) Hoppas det blir sol i morgon!

I morgon...

....Är det sista praktikdagen, lite deppigt men OTROLIGT skönt ändå efter 13 långa veckor. Har ju varit sjuk en del oxå så jag har ju fått tagit igen,tagit igen och tagit igen alla dagar så det känns som jag pratiserat i 100 år. Måste säga att dom är otroligt schyssta på alla sätt, där jag har varit, hos distriktsveterinärerna Norra Storsjöbygden. TACK TACK & åter TACK för denna tid!!!
Baileyz har varit med nån gång, tycker det är tröttsamt att väga sig:




Zorba har oxå varit med, denna gång pga av en Frolic:


I morgon ska vi även ha uppvisning med cheerleadingen. Vi ska till Galhammarudden i Svenstavik och cheera på en fotbollsmatch, kul!! Fast jag har hört ryktas att det ska regna=( Det är väl bara att vänta och se..
God natt!
Jen

Regnig helg..

I Fredags efter praktiken for jag direkt till syrran, skulle vara barnvakt. Väl där drog man igång och kockade ihop lite pomesfrites och fläskfile´, kände mig riktigt huslig, hehe. Skitgott blev det. Sen blev det en lugn kväll framför tv:n och Talang 2009, måste säga att trollkarlen som vann va helt otroligt bra! Mamma tittade förbi oxå så där satt vi och mumsade lite glass och drack te med barna. Trevligt! Kvällen avslutades dock lite turbulent och med en bilfärd hem i regnet utan vindrutetorkare, not fun at all!

Lördagen tillbringades i soffan med hundarna sen kom Fatima och plockade upp mig efter hon vart ute och ridit i regnet, vi for till Anna och Henke och käkade pizza och annat onyttigt. Sara, Annas kompis från Pite var oxå där så vi drog iväg på en liten sightseeing runt Frösön sen hamna vi hos Jönsson en sväng, efter det skjutsade vi hem Anna, Henke och Sara och sen for vi till Reine i Lugnvik och sen blev det Plaza. Som vanligt hann jag irritera mig på alla fulla dumma människor där inne som trängs.. Jag ska fan inte gå ut, jag blir lika förbannad varje gång! Kul och digga musik och svänga sina lurviga en sväng iaf.
Kul att träffa Sara förresten, en trevlig prick! =)

Söndagen hade jag sett fram emot (började dagen me att ligga och mysa med hundarna hela morgonen och lyssna på spöregnet) eftersom vi ÄNTLIGEN skulle vara med på Republicans match, dom har ju spelat borta tamefan hela våren=) MEN det ösregnade, blåste som tusan och flera var sjuka i laget så det slutade med att vi satt på läktarn och tittade på matchen en sväng i stället. Trist, men men....  Sen var jag och Tobbe till mamma och fick middag, smaskens. Har precis kollat klart på en rolig film och ska nu för första gången på jag vet inte hur länge gå och lägga mig innan tolv!
Sen blir det träning Måndag, Tisdag och Onsdag så att vi rockar fett på Torsdagens uppvisning i Svenstavik!!!

Godnatt!!

Lördag=)

Håller på att städa nu, men ska snart till Anna och cheera loss! Blir lite mat, cheerfilmer, planering för morgondagen och sen utgång! Nyktert vill jag påpeka eftersom vi har uppvisning i morgon;)


Cheer on;)


Fixa ett träd med WWF och Cornflakes=)

Om man köper ett cornflakespaket hjälper man till att bevara skogen i Afrika. För varje paket planteras ett nytt träd (ett riktigt träd)i ett område mitt i Afrika, i den sk buffertzonen runt nationalparken Virunga. Träden planteras i buffertzonen för att skydda regnskogen i nationalparken. Skogen är livsviktig för människorna och djuren som bor där!
Där finns det bla bergsgorillor!!
Så spring till affären och köp ett paket flingor!!


Sen kan man kan mumsa i sig en smarrig tallrik med flingor, lingonsylt och mjölk.


God natt/Jen

Lördagen JSP

Skulle ju på Jämtlands Stora Pris idag hela dan men som vanligt sov jag alldeles för länge!! Men jag tog mig iaf in, fick en vip biljettt men missade maten, skit. Tur ja åt lite flingor innan jag for.. Det var iaf bättre väder än gårdagen, solan var framme men det var lite kallt=(
Det var jag, Marina, Tommy, Fatima och Olle o så lite släkt till Marina.




Järvsöfaks va här idag och vann överlägset såklart!
Som 15åring tog han banrekord, han va så snabb så han hann springa ur bild;)



Jörgen har det bra som får provköra lite=)


JSP-blommorna är fina i solskenet:


Efter loppen var det After Trav där Loke spelade, dom var riktigt bra faktiskt:


Sen blev det kababrulle hemma hos Tommy där Jimmy o Annika joinade vårt sällskap, efter maten for vi ner till Marite´, i bilen poppade vi gamla godingar på min bärbara cd-spelare, vi förflyttade oss 10 år bak i tiden, haha riktigt skoj. Väl inne på Marite hann vi se dom sista 10 min på fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark, TRIST att vi förlora!! Satt på övervåningen och snacka lite skit och vänta på att dom skulle börja spela bra musik och när vi sen skulle åka hem DÅ började dom poppa. Suck.. Jaja va ju ändå inge partysugen egentligen, chaffis som man nu va (till mig själv) =)
Trevligt iaf att träffa gamla kompisar!





Fredagen..

Studentmiddag för Sara och Towe, dom var så fina=) GRATTIS till er!!
Sen var jag och Tobbe på travet, det var inte direkt nån sommarvärme och dessutom kom det en störtskur men då satt vi
som tur var inne i tältet.


Rix FM hästen Sanity som står i vårt stall var med och sprang och vann!


Stall RIX FM Jämtland:





Snart får man gå hem=)

Snart är kl 17.00 och jag får gå hem, eller hem, jag ska ju på studentmiddag, nice!
Höres sen!

Hoppas på en riktigt skoj fredag!

I morgon blir det praktik då på dagen sen ska jag på studentmiddag hos Sara o Towe, trevlig trevligt! Sen om jag hinner ska jag på Travet, det är ju dubbeltrav- Jämtlands Stora Pris-helgen. Vi har två hästar från Stall Kamp som ska starta på fredag och en på lördag=)
Kram!

Saknar min häst!!!

Ibland poppar det upp en obehaglig påminnelse om att jag aldrig mer får se min häst igen. En otrevlig overklig känsla som får mig att bli så ledsen!
Jag och Tobbe var ut och gick med hundarna ikväll, vi gick på en stig där jag brukade rejsa med Zono, sist vi red där va det massa snö och vi galopperade genom djupsnön och så dök det upp en liten gran mitt i vägen, Zono bara flög över den! Det var såå kul! Jag saknar dig skrutten!!! 
Jag var till den platsen han är begravd på idag för första gången..
Kramiz i solen:


Galoppmys i snön på julaftonsmorgonen:


Mysipys på julaftonsmorgonen:


Saknar dig såå mycket, fattar fortfarande inte att du inte är här mer...

Fått jobb!

Idag har jag tackat ja till ett jobb. Får se hur det blir. Jag ska jobba som "reporter/säljare" tror jag det kalledes. Haha, vilken koll jag har!

Vilken härlig helg!!!!

25grader varmt, i skuggan!!
Utsikt från Yrancampingen:


Jag var ju barnvakt i helgen och i lördags for vi in till Fikatävlingen i Badhusparken. Hur skönt väder som helst! Vi hade med oss jordbubbar oxå, mums!!
Massa folk som njöt av gratis fika och solskenet.
Jag, Emma o hundarna:


Simon mumsar kaka, i bakgrunden Marina med mor:


Josefine Sundström och Jennifer Brown skötte underhållning och snacket:                                    
          

Vi vann!!! Just nu har Östersund fikarekordet! 3567st som fikade=)

På kvällen var vi upp till Önsjön så Baileyz fick bada. Det sämsta med värmen är att hundarna har det så jobbigt. Zorba är inte så förtjust i att bada, hon går i och svalkar tassarna men inte mycket mer än så. =)
Baileyz attackerar sjön:






Uppradade för foto=)




Det har varit en supertrevlig helg med barnen, hundarna och all sol. =) Söndagen avslutades hos syrran där vi bjöd mamma på gott grillat och kladdkaka med jordgubbar och grädde! Mums.
Gillar min familj!

RSS 2.0