Laxgryta med spenatris.

Har gjort en ny kategori som heter recept. Ville rekommendera detta middagsrecept och kom på att jag kanske ville lägga upp flera goda rätter eller bakverk. Så då är det lika bra att dom får en egen kategori så kan jag lätt hitta igen dom själv sen ;)
 
Svingod laxrätt med sparris som jag älskar! Det var min kära vän Karin i England som hade detta receptet. Vi lagade detta när vi var där. Mums!
 
Receptet är för 4 personer och är taget ifrån Alla hjärtans recept. Innehåller 645 kcal och 20 g fett per portion.
 
1 gul lök
½ msk flytande margarin
4 portioner fullkornsris
1 msk grönsaksfond eller ½ buljongtärning
2 morötter
1 Purjolök
1 knippe grön sparris, ca 200gr
½ msk flytande margarin
1 burk mini creme fraiche, 250 g
2 dl vatten
2 msk flytande fiskfond eller 1 buljongtärning
saften från ½ citron
Salt och peppar
400 g laxfilé
100 g färsk bladspenat
100 g skalade räkor
 
Sen ska man ju då hacka löken, helst skala den innan. Fräs den i margarin, släng ner ris och vatten enligt rispaketets fina anvisningar, häll i grönsaksfonden och koka.
Skala och strimla morötterna, kirra purjon och hacka den, fixa till sparrisen, skär bort den hårda oätliga delen. Fräs sen grönakerna i den andra skvätten margarin, men inte så pass att dom får färg. Släng i creme fraichen, vattnet, fiskfonden och koka upp, smaka av med citronen, saltet och pepparn.
Skär laxen i små kuber 2x2 cm, ta gärna bort ben och skinn innan för en trevligare matupplevelse. Lägg sen ner kuberna i såsen och låt sjuda.
När riset kokat klart så blandar man ner spenaten och låter den bli varm.
Sen är det bara att slänga upp riset och laxgrytan så fint man bara kan eller i en enda hög om man är svinhungrig!
Ps. Glöm inte att slänga ner räkorna eller lägg på dom sist på tallriken.
Enjoy!



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0