Ensam blogg...

Har inte bloggat på evigheter. Men det är inge kul när det inte går att mobilblogga och jag inte varit hemma så mkt och haft tid eller lust att sitta vid datorn...

Meen!

Jag har skickat en massa bilder till bloggen via telefonen när jag varit iväg på saker men dom har ju inte kommit upp ens! Skitblogg!

Skytte.

Var äntligen i gropen ikväll och sköt pistol! Var alldeles för längesen!!! Bedrövligt, men jag har ju inte haft tid. Men nu så ska jag se till att vara där ofta, för nu ska jag tävla 17-18 Aug i Boden. Hehe. Oväntat! Jag fick ett mail av en kille i mitt kompani om en tävling han skulle på: Rikshemvärnschefens hemvärnsmästerskap i pistol och jag är inte bangen, kör bara kör tänker ja, jag hänger med! =)
Så nu måste jag träna, träna, träna! Tur jag har softisen så jag kan träna drag och magbyte hemma, då jag inte har nån egen picka än!
Lite hylsor från kvällen ;)


Ska man köpa en ZC eller en Glock? Det är frågan, får ju faktisk köpa nu bara jag fixar papper och ett vapenskåp. Dock är jag student just nu vilket inte gynnar mitt vapenköp...
Sköt med en i klubbens ZC idag för första gången och den var väldigt bekväm att hålla i när man har så små händer. Väldigt lätt på avtryckarn oxå, det är jag inte van sen Glocken ;) Tyckte det var lättare att samla skotten oxå, dock så måste man ju säkra/osäkra och det behöver man inte på Glocken så det tar ju ett tag att komma in i. Men jag gillar Glocken... Hade jag haft råd hade jag köpt båda sorterna. Men jag ska klura lite på vad jag vill ha, är ju inte så att jag ska springa och köpa en i morgon direkt...
 
Näe nu blir det äggmacka och te! :D
 
 
 

Stretchtips.

Jag fuskar lite med mina stretchtips och länkar till några inlägg jag skrev på cheerbloggen för längesen. Jag ska skriva ett nytt snart Malin ;)
http://jamtlandcheer.blogg.se/category/tips.html
 

Spårarn.

Spåret gick inte lika bra som förväntat, visserligen när vi spårade sist då han gick som en liten igel i spåret hade det regnat. Men han tog spårupptaget med lite hjälp, sen spårade han bra till vi kom ut på åkern då var han väldigt yvig och zigzagade en massa men tog sig framåt. Jag kände att jag skulle haft linan på han, hade bara kopplet, så jag hjälpte till och styrde för mycket själv, inte bra särskilt i 90 graders vinkeln mitt på åkern...
Tillbaka in i skogen sen så gick han direkt på spåret utan att ta cirkeln där jag hade korsat och det är väl både bra och dåligt. Där jag hade ålat så spårade han bara vidare utan att jag märkte nån skillnad i beteende. Över vägen så gick han lite på sidan och då stannade jag och då vände han och gick i spåret. Men slutapporten var så nära så hade jag låtit han gå så hade han ändå gått på den fast han inte gick direkt i spåret, tror han vindade in den först.
 
Spårupptaget jag hade lagt gick sådär. Vi patrullerade på en smal stig och det har vi aldrig gjort förut så han var inte lika zigzagig som han brukar va och jag antar att det var för att vi brukar gå på en väg där han kan ta ut svängarna och det gick inte nu. Vid spårupptaget så tog han bakspår... Igen! Det gjorde han sist jag körde upptag oxå... Jag stannade på stigen och efter lite sniffande (i alldeles för kort "lina") så vände han och högg tag åt rätt håll.
 
Bättre lycka nästa gång. Nu blir det minisökruta och spårupptagsträning på schemat!
 
Vi håller även på att lära oss att sätta tassen på mattes fot.
 
Marmabild. Baileys taggar inför att han skulle vara elev på Jenny och Marias elevledda lektion om liggande markering =)
 
 

Spåret.

Jag la ett spår som kommer bli riktigt roligt att gå, det är både i skog och på åker med vinklar och korsande av spår, på ett ställe ålade och kröp jag och sen är avslutet efter att vi korsat en väg. Inget av det är väl vad vi brukar köra det få gånger vi spårar, men nu är jag taggad som fan efter Marma så nu ska här tränas och spåras hej vilt, flera gånger i veckan. Alla spår vi gjort på Marma både förra året och i år har ju Bailarn imponerat på. Det som var coolast förra året var dels ett konkurrensspår där vi hade gått 3 st samtidigt och korsat ett par gånger plus ett spår där vi spårade några hundra meter och Bailarn hittade värsta miniapporten, en del av en bläckpenna, och sen skulle han frispåra och jag var helt säker på att han skulle börja hoppa omkring och busa nnär jag släppte han men icke! Han fortsatte spåra, om än liiiite snabbare än med lina :p men han hittade figgen :D Duktiga hund!
Bailarn och jag posar i mossan.

Lägga spår.

Ska alldeles snart ut och lägga spår till Bailarn, funderar på ett med avhopp eller med rullningar kanske, det har vi aldrig provat =)

Sista kvällen med gänget. Typ.

Blev en liten träff med några ur stuntet ikväll, Katja åker ju i morgon så vi körde lite bygg och sen drog vi på donken :P Jag vill oxå flytta till Borås... Fin stad och bra cheer, jag skulle bara kunna va medlem, fan va gött! 
Jag kommer träffa Katja igen på cheercampet i augusti, det blir kul, så det var inte så sorgligt ikväll att säga hejdå.
Cyklade till och från stan, 2 mil, skönt.
Bilder från kvällen.
Helena och Katja, kramelikram, Katja flyttar till Borås i morgon, buhu.
 
 
 

Cheer.

Ska snart cykla in till stan och stunta lite. Katja är hemma en sväng från Borås och ville ses och det är helt ok väder så självklart=) Ska ta med kameran och fota lite.

Mysdag.

Var ute och red med Fatima ikväll och det var tokfint väder. Det var evigheter sen jag red sist och det var superkul, galopperade på en svinlång väg, nice! Och var ner i Storsjön och badade lite :D
Jag och pållen General.
Fatima och Acke.
 
Tidigare idag var jag och mamma och fikade, det var mysigt och fin utsikt=)

Ponnytrav.

Fasen vad skönt det var att sova i sin egen säng, kl ringde 9 i morse men jag låg kvar till 11, värsta sovmorgonen! Sen cyklade jag in till travet för att jobba en sväng då det var ponnytrav, 1 mil cykling, skönt. Det var faktisk ganska bra väder idag, fick lite sol och värme, fast en regnskur kom det såklart oxå men när jag cyklade hem var det perfekt =) Så 2 mil på cykel idag känns helt ok, måste ju hålla igång nu när jag varit så hurtig på Marma.
 
Nu ska jag käka middag och skriva in mig på engelskakursen och börja plugga. Sen blir det nog en film ikväll efter att jag varit ut med hundarna, känns som man behöver en slappdag efter 2 v fullt ös medvetslös ;)
 
En bild på Storsjöodjuret som hänger på travet.

ARGH!

Hade gjort ett inlägg men batteriet till datorn dog precis när jag skulle publicera, sen försvann allt. Så irriterande! Men denna bild från när vi spårade härom dagen var iaf med. Bailarn var skitduktig. Vi körde ett spår med olika liggtid och olika spårläggare, kul=)
Jag och Bailarn.

Marma 2012!

Vårt schema i GB 1:

06.00 uppstigning, ut med hunden
06.30 frulle
07.30 uppställning och BRAK
08.00 lektion
fika
11.30 lunch och hundrastning
13.00 lektion
fika
16.30 middag och hundrastning
18.00 lektion
20.00/20.30 Hopp och lek.
kvällsfika

Långa roliga dagar här på Marma Hundtjänstskola, check!

Det är kass mottagning men det finns vissa små fläckar man hittar åt ibland där det går att ringa och messa. Hittade en bra plats i allrummet där jag även hsar teckning på internet så jag passar på att surfa lite. Men man har fan inte tid egentligen, fullt upp hela dagarna, sen på kvällen tränar man hund eller sig själv eller hänger på mässen så det finns lixom ingen tid eller lust att surfa. Men jag hade tänkt blogga varje dag för att ha en liten dagbok men nu ligger jag ju redan efter några dagar, få se om jag tar mig tid och skriver lite i morgon...marma

En bild iaf som Maria min roomie tog på mig, Malin och Anna ;)

 


Miffotele.

Trodde jag hade skickat ett par bilder och inlägg hit idag men dom verkar ju inte ha kommit fram... Skit.
Är iaf i Gävle nu hos Maria, ska sova nu och i morgon bär det av till Marma.
Bailayz posar vid Tönnebro.
Jag och Bailarn i Gävle på nån färgglad bock.

RSS 2.0