Ett rådjurs tragiska sista timme...

Igår när jag var i stallet och hade tagit in alla hästarna så hörde jag hur en bil bromsar men bara glider på isen, sen kom en duns. Jag tänkte att nu körde han nog på ett rådjur (det kryllar av dom varje kväll i hagarna) när jag tittade dit hade bilen backat tillbaka och vi såg rådjuret hoppa på 3 ben ner i diket mot hagarna i djupsnön...
Då körde han i bilen bara iväg igen!! Men jag stod och tittade på det stackars rådjuret och funderade på vad jag kunde göra.. Det var svårt att se vart den tog vägen för den hoppade längre bort från lampornas sken in i mörkret ner mot hagarna.. Säkert med en enorm smärta=( Jag tyckte det såg ut som den stannade på ett ställe men jag kunde inte va säker pga av mörkret, men jag bestämde mig iaf för att ringa polisen (det är faktiskt lag på att anmäla viltolyckor, vilket idioten i bilen sket i). Jag skulle ha funderat ihjäl mig på hur det gick för rådjuret om jag inte åtminstånde försökte göra nåt..   Polisen tog lite uppgifter på vart djuret var och skulle skicka dit någon. 5 min senare ringer en jägare från grannbyn, han skulle åka och se om rådjuret var kvar..
I morse när jag släppte ut alla hästar var det ett långt blodspår från hagen där jag sett rådjuret stanna.. Så som tur var hade jägaren då lyckats skjuta det och det slapp gå en plågsam död till mötes..
RIP lilla rådjur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0